algemeen

informatie:

praktijk:

vermeerdering

Azalea's

eigen kruisingen

divers:

home

rhodo-info

aanplant

zaaien

Japanse

eerste ##

knop en blad

over mijzelf

extra info

onderhoud

stekken

bladverliezende

## 2002

parken&tuinen

foto's bestellen

nieuwe Huisman Rhodo's

kruisen

enten

inheemse Azalea's VS

## 2003\4

Artikelen

Rhododendrons naar kleur:

index

wit

oranje

geel

Rhododendron George's Delight - een fraaie bloem van roze, geel en oranje.

Rhododendron 'Double Winner' en strigilosum-kruising met harig blad en twijgen - krijgt felrode bloemen.

Rhododendrons naar kleur

roze

rood

blauw

species

   fotopagina duizenden foto's                 andere thema's        foto overzicht 

Fotografie

Mijn (ex)tuinen 'Park der Gärten'   ASA Convention 2003 Flowershow ARS Nederl. Rhodo. Vereniging
Kalmia latifolia "Indian Summer" in Maine wilde  flora Costa Blanca Bernhard Knorr rhodo's Hans Hachmann Rhodo's Joe Klimavic azalea's
ergens in een Spaanse winkel, een zelfopname

Rhodoland


Over mijzelf 

Reini en ik in de tuin

        "Over mijzelf  vertellen?", was mijn eerste reactie, toen bij de eerste versie van 'Rhodoland' een kennis vroeg om dat te doen. "Het gaat toch om de Rhododendrons en azalea's?!" Nu kan ik wel zeggen, dat dit mijn bescheidenheid aangeeft, maar dan is met deze opmerking in één klap het effect ervan weg. Vooruit dan maar. Men wil toch weten, met wie men te maken heeft, die zo'n website in elkaar zet. Dan haal ik hieronder aan, wat tot dusver op de index pagina stond, en dan een kort persoonlijk verhaal over mijzelf. Eigenlijk loop ik met het idee rond om een persoonlijk relaas als boek op te schrijven, een soort 'plantenroman', een 'liefdes'roman tussen mij en planten, zoals rhodo's en azalea's. Een nieuwe categorie romans dus. Maar ja, welke uitgever zit daar nu op te wachten - en het lezerspubliek al helemaal (niet)? We zien wel wat er nog op me afkomt. Al te veel energie heb ik ook niet, dus maar afwachten.

in de tuin naar slakken speurend......?

 
Wie een passie heeft, die wil die graag delen met anderen, ja toch?!! Wel, mijn grootste passie is – dat zal U duidelijk zijn – rhododendrons en azalea’s. Tuinieren en kweken van planten is al lang mijn grote liefde en de tuin- en kweekmogelijkheden met  rhodo’s en azalea’s zijn onuitputtelijk. Alleen al het kruisen ermee is een geweldig spannende en verrassende hobby. Over deze passie wil ik U graag wat meer vertellen en laten zien aan de hand van veel foto’s, die ik vooral van mijn eigen tuinen en kruisingen gemaakt heb.  

bezig met kruisingswerk


IETS OVER MIJZELF

              Mijn naam is Tijs Huisman. Geboren en getogen in het Zuid-Hollandse Giessendam aan de Merwede, het riviertje 'de Giessen' en de Alblasserwaard, heb ik heel wat tijd in de polder en op en aan het water doorgebracht. Na zo'n 30 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, meest als docent Duits, ben ik sinds 2001 helaas afgekeurd. Maar nietsdoen ligt me niet zo, dus met de energie, die ik dan nog wel heb, ben ik bezig in de tuin, met kruisen en fotograferen.
Tuinieren en de natuur hebben altijd mijn interesse gehad, waarschijnlijk van mijn moeder meegekregen. Groene vingers, meestal andere kleuren trouwens, hebben hier een fraaie tuin aangelegd, met de hulp van anderen. Het levert een goede ontspanning op, vooral als je 's avonds tijdens de schemering van je werk genieten kan. In Bleiswijk, waar we eerder woonden had ik een kleine tuin met heel veel heide en maakte toen al – zeg maar midden jaren 70 - mijn eerste heidekruisingen. In 1981 verhuisden we naar Hattem en met 6000 m2 tuin had ik de mogelijkheden meer met heide en in toenemende mate met rhododendrons te doen. Veel lezen en tuinen kijken, daar moet je het van hebben. Vanaf 1984 veel kruisingen uitgevoerd, met toenemend plezier en succes.
        Sinds 1997 tot 2008 wonen mijn vrouw Reini en ik in west Drenthe en hebben we een verbouwde boerderij met ruimte genoeg voor een flinke tuin. Hier heb ik veel plaats om mijn kruisingen te testen. In mijn tuin (zie page ‘Mijn Tuin’, ook voor tuinbezoek) hebben we niet alleen veel rhodo’s en azalea’s, maar ook  (bijzondere) struiken, bomen, varens, daglelies, vaste planten, grassen, enkele vijvers enz. enz. Mijn tuinstijl is vooral slingerpaadjes met natuurlijk ogende aanleg. Verder spreken de volgende pagina's voor zichzelf.
       Ook fotograferen is in toenemende mate mijn hobby, zodat ik een tweede website over mijn fotografie begonnen ben, waar nu nog weinig op staat. En dat is een geweldige combinatie met planten. In 2004 heb ik meegedaan met een fototentoonstelling en in 2006 waarschijnlijk weer een. Ik wens U in ieder geval veel plezier met het doornemen van deze website. Met de reconstructie ervan ben ik al een jaar bezig. En dat is al lang genoeg.

af en toe in Spanje, soms voor een spiegel...... fotograferen doe ik ook graag

copyright © 2001-2020 | all rights reserved