algemeen

informatie:

praktijk:

vermeerdering

Azalea's

eigen kruisingen

divers:

home

rhodo-info

aanplant

zaaien

Japanse

eerste ##

knop en blad

over mijzelf

extra info

onderhoud

stekken

bladverliezende

## 2002

parken&tuinen

foto's bestellen

nieuwe Huisman Rhodo's

kruisen

enten

inheemse Azalea's VS

## 2003\4

Artikelen

Rhododendrons naar kleur:

index

wit

oranje

geel

in de Yellow Mountains in de VS hier Rh. calendulaceum in verschillende kleuren.

Hier op Gregory Bald in de VS een natuurlijke kruising tussen R. cumberlandense en R. viscosum, te zien aan de kleverige haartjes van de bloemen.

Rhododendrons naar kleur

roze

rood

blauw

species

   fotopagina duizenden foto's                 andere thema's        foto overzicht 

Fotografie

Mijn (ex)tuinen 'Park der Gärten'   ASA Convention 2003 Flowershow ARS Nederl. Rhodo. Vereniging
Kalmia latifolia "Indian Summer" in Maine wilde  flora Costa Blanca Bernhard Knorr rhodo's Hans Hachmann Rhodo's Joe Klimavic azalea's
Rh. calendulaceum in Roan Highlands

Rhodoland

Inheemse azalea's in Amerika

zicht op bergen vanaf Roan Bald

          Wie Rhododendrons\Azalea's in het wild wil zien, kan natuurlijk naar China of Japan gaan. Dat hoop ik ooit nog eens te beleven. Maar de fraaiste tocht tot dusver is mijn "Native Azalea Trip"" in juni 2006 naar de USA, Virginia, North- en South Carolina en Tennessee. 
          Boeiend en vermoeiend, maar daar krijg je zoveel plantenschoon voor terug!! En indrukwekkende bergtochten. Zeker onder de bezielende leiding van Don Hyatt en George McLellan!! Voor herhaling vatbaar en zeer aan te bevelen!!

Rh. calendulaceum met gele bloemen

oranje Rh. calendulaceum met vlinder bij Wayah Bald

Kalmia latifolia met nieuw type bloempatroon!! Gevonden op Wayah Bald

Native Azaleas

           Zo heten de in het wild voorkomende bladverliezende rhododendron soorten\azalea's, zoals de Rh. viscosum, Rh. arborescens, Rh. cumberlandense (bakeri), Rh. calendulaceum enz. Ook de Kalmia latifolia stond in bloei en ik vond zelfs nog een Kalmia met een nieuw type bloemen!! Wij waren in de Staten Virginia, North- en South Carolina en Tennessee, met als meestbezocht gebied de 'Blue Smokey Mountains'. Na een paar inleidende tochten die niet al te lang en vermoeiend waren, kwamen de wat zwaardere, met als uitschieter de wandeltocht naar de 'Gregory Bald', die dan ook het meest bezienswaardig is. Wat een zee van bloemen die op hun top waren!! Precies op de juiste tijd, 2e helft van juni. En wat een fraai berglandschap tot zo'n 1500 meter hoog. 'Balds' heten veel bergen vanwege de afgeronde toppen. 
Onthoudt U maar de volgende namen: Grayson Highland Park met zeer veel Rhododendron catawbiense, de Blue Ridge Parkway naar de Blue Smokey Mountailns, de Appalachian Trail naar de Big Yellow Mountain; Roan Highlands, Gregory Bald, Wayah Bald, met de auto bereikbaar, etc. Zie voor de reisbeschrijving het verslag van Don Hyatt!!
          Ik heb hiermee een fantastische reis gehad met gelijkgestemde rhododendron- en azaleafanaten. Moet U ook eens doen!!

een Rh. calendulalceum met gevulde bloem gevonden bij Wayah Bald, heel bijzonder!!!

Rh. arborescens met licht oranje vlek, gevonden op Wayah Bald

Rh. cumberlandense met helder oranje bloemen op Gregory Bald


10 albums over de inheemse azalea's en rhododendrons in de bergen van de USA!!     NB!! Als U klikt op de laatste foto van een album komt U op het volgende. Album 1  Album 2  Album 3  Album 4 Album 5  Album 6  Album 7 Album 8  Album 9  Album 10    lees vooral Don Hyatt's reisbeschrijving!!!!!!!  Native Azalea Trip

    Rh. cumberlandense roze met oranje vlek op Gregory Bald   Rh. cumberlandense met goudgele bloemen op Gregory Bald   een Rh. cumberlandense roze met gouden vlek op Gregory Bald  waarschijnlijk een Rh. viscosum kruising (klierhaartjes) op Gregory Bald    samen met George McLellan op zoek naar mooie en afwijkende azalea's op Gregory Bald   op Gregory Bald met inheemse azalea's, meest Rh. cumberlandense        

copyright © 2002-2020 | all rights reserved